H E L L O
W O R L D !

A dió, mint karácsonyi jelkép:

Magyal – a karácsony piros bogyós növénye

A pogány legendák szerint az istenek kedvenc növénye volt, így szentnek tartották.

Jézus ... a kereszténység központi alakja, a világtörténelem egyik legismertebb és legnagyobb hatású személye. A legtöbb kutató bizonyítottnak találja, hogy létezett. A többségi keresztény nézet szerint Jézus maga a megtestesült Isten, a Szentháromság tagja. A Szentháromság-tagadó felekezetek és a többi ábrahámi vallás (judaizmus, iszlám) Jézus-képe ettől eltér; mindegyik elveti Jézus isten-mivoltát. Az iszlám szerint Jézus csak az egyik a legfőbb próféták közül, a judaizmus szerint pedig hamis messiás volt; ahol a Talmud szól Jézusról, a lehető legsötétebb színben festi le. Születését a keresztény világ december 25-én, karácsonykor ünnepli, kereszthalálára nagypénteken emlékezik, föltámadását pedig húsvétkor ünnepli. Egykor feltételezett születési évétől számítják a mai (keresztény) világ időszámítását (gregorián naptár).

(Wikipédia)

KÉPTÉRKÉP

Ha egy kép bizonyos területeit a körvonaluk koordinátáival definiáljuk, akkor azt képtérképnek nevezzük. Ezekhez a területekhez eseményeket rendelhetünk. Esemény például a kattintás vagy az egérmozgatás egy kijelölt területen. Az eseményre adott történés pedig lehet egy felugró ablak, szövegdoboz, vagy egy új böngészőablak megnyitása. Onnan lehet tudni, hogy mik a kijelölt területek, hogy az egérkurzort föléjük mozgatva a kurzor nyíl alakja átváltozik mutató ujjá. A megvalósításhoz a HTML nyelv map elemét használtam, az eseményvezérlést pedig jQuery használatával oldottam meg.

Hol, mikor, kinek érdemes ilyet készíteni a weboldalra?

  • egy stĂ­lustanácsadĂłnak, aki konkrĂ©t szetteket állĂ­t össze, Ă©s a kĂ©pen szereplĹ‘ ruhákra kattintva megjelenik egy felugrĂł ablak a termĂ©k adataival (nĂ©v, összetĂ©tel, melyik ĂĽzletben Ă©s mennyiĂ©rt lehet megvásárolni);
  • ha csomagban Ă©rtĂ©kesĂ­tett termĂ©kekrĹ‘l van szĂł, rájuk kattintva meg tudjuk nyitni az adott termĂ©krĹ‘l szĂłlĂł weboldalt;
  • oszlopdiagramnál elkerĂĽlhetĹ‘, hogy tĂşl sok informáciĂł legyen egyidejűleg a kĂ©pen: a háttĂ©rinformáciĂłk csak akkor jelennek meg, ha a felhasználĂł valamelyik oszlop fölĂ© mozgatja az egĂ©rkurzort.

Az alábbbi képen elrejtettem 10 db esemény + történés kombinációt. Találd meg ezeket azáltal, hogy mozgatod az egérkurzort a kép felett! Ha a kurzor alakja megváltozik (és nem jön fel egy szövegdoboz), akkor kattints!

© 2022 esdirea.hu